Sommarjobb 1: Markkabel

I sommar har jag grävt ner markelkablarna så som den ska ligga. Elskåpet sitter på den lilla huskroppen och dit ansluts markkabeln från Vattenfalls skåp nere vid vägen. Sedan går en markkabel från elskåpet till det lilla huset och en till det stora huset. Man drar markkabeln i gula 40 mm rör fram till det ställe där de ska gå igenom fasaden och anslutas till en elcentral. Det var rejält jobbigt att hacka/gräva 20 meter långa diken som har ett djup på 50 cm. Skönt att det momentet är över. Nu är det egentligen inga fler moment kvar som är tunga, vilket är lite synd. Det är skönt att få jobba stenhårt med kroppen som kontrast till det annars stillasittande jobbet som formgivare.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *