Om NybyggarAnda

Syftet med denna blogg är att skapa ett dokument över byggandet av vårt sommarhus på Aspö i Mälaren. Efter att ha surfat på nätet och tagit del av andras husbygge och inhämtat kunskap och inspiration från dessa känns det kul att bjuda tillbaka. Att inspirera folk att bygga sitt hus själv, att bygga ett nytt hus över huvud taget, oavsett om man bygger det själv eller inte.

’’Denna blogg kommer att börja från början och gå igenom alla faser ett husbygge går igenom.’’

Och det ur en lekmans perspektiv. Vi är inga professionella husbyggare, men vi anser att alla kan bygga sitt eget hus, och det ska vi bevisa och demonstrera i bild och text på denna blogg. Detta är alltså ingen ›livsstilsblogg‹, det är en blogg om arkitektur, byggkonstruktioner och allt som rör ett husbygge.

Om Edelströms

Att bygga ett hus för en småbarnsfamilj är i allra högsta grad ett teamarbete. Familjen Edelström består av Niklas och Elin Edelström och våra två barn. Vi bor i en bostadsrätt på 3,5 rum och kök på Kungsholmen i Stockholm och avser att bo kvar här så långt det går. Vi har lagt upp det så att vi ska bygga på sommarhalvåret på heltid med hela familjen på plats. Jag hoppas att det blir en fin sommarupplevelse för hela familjen även att vi kommer att bygga en större del av sommaren.

niklas_elin