Kategoriarkiv: lite mer lifestylerelaterat

Aspö i vinterskrud

  När man kommer ut till semesterhus-projektet och ser det i en annan inramning känns det lite overkligt. Har vi åstadkommit det här? En otrolig kick. På bilderna ser man huset i rimfrost med rör för utbelysning, snöbollskrig på lilla husets trädäck, och bryggans grundkonstruktion som ännu saknar trallbrädor. Allt insvept i finaste pudersnö. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sommaren 2014

I sommar har vi inte byggt så mycket, eftersom vi byggde ganska hårt förra sommaren när stommen för det stora huset kom upp. Det är en av fördelarna med att bygga en semestervilla, man behöver inte stressa ihjäl sig. Man har ju ändå ett permanentboende. En av anledningarna till att vi först byggde ett mindre hus var att kunna börja utnyttja fastigheten tidigt och inte behöva gå in i väggen med att bli klar med helheten. Detta var också en viktig förutsättning för att kunna få ihop det med resten av vardagslivet, arbetsliv etc.

Denna sommar har vi fått känna på hur det är att ha ett semesterboende och vi gillar det skarpt. Det känns precis så som vi föreställt oss. Nedan syns bilder från besök, köksön som fikabord, häng på nya trädäcket, Lisa som målar sideboarden i lilla huset och även en uppskattad pilbågstävling när Pelle och Lisas kompis Edward med entourage kom på besök.

sommar_2014 pilbagstavling

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kom med input!

Nu börjar snart vintern lida mot sitt slut (?). Dags att börja planera årets byggande. Jag tänkte publicera ett antal inlägg som handlar om husprojektet på ett lite mer övergripande plan. Här skulle jag gärna vilja få feedback från er läsare vad dessa ska handla om. Vad är mest intressant för er, helt enkelt.

Det jag har planerat att skriva om är följande:
– hur mycket kostar det att bygga en villa?
– hur mycket kostar det att bygga en villa själv, i egen regi?
– hur går man tillväga, vad gör man först?
– hur får man ihop det med livspusslet i övrigt?
– vilka verktyg måste man ha?
– vilka förkunskaper behöver man?

Finns det något annat ämne som är värt att belysa?
Skicka gärna in förslag.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Byggabstinens!

lida_vardshus

Nu ligger bygget nere för vintern. Vi lägger kraft på att jobba, ta hand om familjen, tjäna ihop mer pengar till byggkassan. Efter sommarens tre månader av intensivt byggande var vi också lite trötta. Nu har hösten gått och sakta men säkert kommer byggabstinensen krypande. Det skulle vara riktigt kul att få bygga lite nu, men vi får ha tålamod och vänta ett tag. Till våren är det framförallt det yttre som vi kommer att lägga krut på. Det stora huset ska se helt klart ut från utsidan. Fokus på trädäck, uterum och tomt. Nästa vinter blir det fokus på inredningen. Huset ska vara helt klart nästa sommar 2015. Rom byggdes inte på en dag…

I måndags sista dagen på jullovet var hela familjen ute på Lida Värdshus. Jag gillar verkligen huset… rustikt, enkelt, lodgigt. Och med en riktigt intressant påbyggnad som gifter sig bra med det gamla huset. Vet ej vem som ritat huset.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail