Test av Texelents Sten och fogskydd

Jag har letat länge efter en ytbehandling av betong som bevarar betongen som den ser ut obehandlad och utan att den mörknar. Den måste också vara diffusionsöppen, dvs andas, för att det ska kännas bra. En av mina grundprinciper är att alla lager i huskonstruktioner ska andas om det är möjligt. Jag har inte hittat någon produkt som jag varit nöjd med. Hårdvaxoljan fungerade på en oslipad betonghud, men inte på en diamantslipad yta, se tidigare post.

Jag fick ett tips från WSoCompany i Linköping om en ytbehandling från svenska företaget Texelent, Sten och Fog-skydd. Den skulle behålla betongens utseende, klara fläcker från rött vin etc och samtidigt vara diffusionsöppen. Det lät nästan för bra för att vara sant. Jag tog det säkra före det osäkra och beställde hem en liten mängd för att testa. Vätskan sprayas ut jämnt, ytan ser mörk ut när den blir blöt, men går sedan tillbaka till obehandlat utseende. Testet gick bra! Betongytan ser närmast obehandlad ut, men har ändå en yta som klarar rödvinsspill. Nu ska jag beställa mer!

fogskydd

7 tankar kring ”Test av Texelents Sten och fogskydd

 1. Daniel

  Hej,

  Har du provat Lithurin? Vilken typ av ”slipning” har du kört på golvet.

  Vad gjorde du under gjutningen, skurade och glättade?

  Hälsningar / Daniel

  Svara
 2. Jonas

  Hej,
  använde du WSoCompany betonglack innan? Jag tänkte göra det själv så är nyfiken. Antar man vill dammbinda lite innan sten & fogskyddet.

  Med vänliga hälsningar Jonas

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej!

   Jag upplever golvet som resistent, men kanske ändå lite känsligt, skulle vilja ha en hårdare vaxigare yta där smutsen inte föster. Kollade in Lithurin som Daniel ovan tipsade om. Det kan faktiskt passa bättre.

   mvh Niklas

   Svara
 3. Ella

  Vilken av Lithurins produkter valde ni, de har ju flera: Seal, Dens etc?
  Jag har ett oslipat och ännu obehandlat betonggolv och hoppas kunna behålla det oslipat helt enkelt för att hålla nere utgifterna. Det har visat sig vara löjligt svårt att få vettig information om man måste slipa, vilken behandling man ska välja, när det gäller rått betonggolv för privathus. Blev så glad när jag hittade din blogg här!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *