Bakslag med ytbehandlingen av betong

Vi hade ett bakslag med betongplattan i det stora huset får någon vecka sedan. Det berodde på faktorer som jag inte kunde förutse. Jag körde med Osmos transparanta hårdvaxolja. Precis som vi gjorde i den första huskroppen, det lilla huset. Där blev det bra. MEN, det berodde på att vi körde direkt på ett oslipat golv, precis som det var efter betonggjutningen. I det stora huset var det en del fläckar som jag tänkte att jag först slipar bort med diamantslip och sedan kör Osmos hårdvaxolja igen, pang på. Det skulle jag aldrig ha gjort. Hårdvaxoljan gjorde golvet mycket mörkare, flammigt och såg smutsigt ut. Detta berodde på att nu körde jag på en slipad yta, inte på den betonghuden som fanns efter gjutningen. Då blev det bra, Hårdvaxoljan gjorde inte golvet mörkare, det stannade i betonghuden och golvet blev fortsatt ljus och fint. Ett jobbigt bakslag när tidschemat är pressat. Det är pressat på det sättet att jag inte vill göra samma moment två gånger. Men det var tyvärr inte mycket att göra åt än att slipa av all hårdvaxolja med diamantslip igen, vilket innebar 12 timmars jobb. Men vad göra sedan? Mer om det i nästa inlägg.

diamantslip

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *