Att forma en tomt, intro

Efter att ha pratat med Staffan som hjälper oss med anläggningsarbeten har vi kommit fram till att vi kommer att rulla ut gräs. Detta för att göra det svårt för ogräs att etablera sig, men också för att det krävs minst passning och underhåll då. Detta är bra då vi inte besöker husbygget varje vecka. Nu ska tomten formas med grävmaskin och därefter göras klart för att rulla ut gräs. Tomten är 2600 kvm och vi kommer att ha ca 400 kvm gräsmatta, resten är bergstomt och naturtomt. På Mälarturf sa de att det går absolut att göra på hösten. Vi kommer att rulla ut i början på oktober om allt går enligt planerna.

Här lite inspiration:

2 tankar kring ”Att forma en tomt, intro

 1. Patrik Stadelmann

  Vilka spektakulära hus alltså, jag var också inne på kubism men min andra hälft var inte lika pigg på detta.
  Verkar vara smidigt att bara rulla ut gräsmattan, får se vad vi själva gör. Ni verkar ha stor tomt. blir mycket att klippa eller?

  / Patrik

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Patrik!
   Precis kommit hem från en grabbhelg där din storebror var i högform!
   Tomten är väl relativt stor, 2600 kvm, men vi ska bara ha ca 400 kvm gräsmatta, eftersom det är en bergstomt och det blir lagom jobb också.
   Målet var att ha en gräsmatta bara så stor att den går att klippa med en handjagare. Hade vi byggt ett permanenthus hade det varit annorlunda.
   Jag var och besökte ditt husprojekt i somras, såg riktigt bra och gediget ut. Din pappa såg riktigt ”bygglycklig” ut!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *