Den Svarta Färgen

När färgen kommer på panelen och torkar skiftar huset återigen i upplevelse. Svart Falu Rödfärg har en mycket fin ton av svart. Finns det olika svarta färger kan man fråga sig? Jo, det finns det i allra högsta grad. Svart Falu Rödfärg har lite, lite rött pigment i sig som ger en varm ton. Men det som gör färgen otroligt vacker är snarare dess textur som är matt och nästan sammetslik. På bilderna ser man det lilla husets fasad mot Mälaren.

På fasaden syns fortfarande hål där vi måste komplettera med de brädor som ska klyvas för att passa in.

2 tankar kring ”Den Svarta Färgen

 1. Pia

  Hej

  Fint hus och fin blogg! Vi har oxå tänkt måla vårat hus med svart falu rödfärg. Har hört lite skrönor om att svarta hus inte klarar sig längre än 10 år, att träfasaden på nått sätt ska ”pulveriseras”. Har ni hört något sådant? Ska fasaden vara helt obehandlad när man ska börja måla eller kan den vara grundmålad med annan färg innan?
  Väldigt tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning
  Pia

  Svara
  1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

   Hej Pia!
   Tack för ditt stöd!
   Att det ska pulvriseras låter verkligen som en skröna. Fasaden måste vara helt obehandlad eller tidigare målad med slamfärg och man ska tänka på att måla på den grova sidan av panelbrädan, dvs den sida som är sågad, inte hyvlad.

   mvh Niklas E

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *