Entréfasad nästan klar

Denna fasad är klar vad gäller klyvsågade panelbrädor. Vi målade i ett frenetiskt tempo innan vi var tvungna att åka till Stockholm på barnkalas. Så funkar det att bygga hus när man är småbarnsfamilj.

hus_målning_4 hus_målning_7

4 tankar kring ”Entréfasad nästan klar

 1. johan

  Hittade svaret i ett äldre inlägg. Jag har funderat på att ha samma panel fast köra med järnvitriol. Dock undrar jag om det finns risk för att brädorna går isär när man inte har läkt. Vad tror du?

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej igen Johan!
   Den risken finns helt klart och jag räknar med att brädorna glider isär lite. Jag har haft dem liggande hela sommaren, jag tror att de torkat en del under denna tid. Dock kommer det säkert bli en liten glipa där inte färgen kommer in. Där kommer jag att kompletteringsmåla med smal pensel, alternativt sprutmåla med en speciell slamfärgsspruta. Fasaden ska vara slät, det är en formfråga jag aldrig skulle kompromissa med. Alltså går läkt bort.

   mvh Niklas Edelström

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *