Glas gör fasaden

fasad_south_1309

I bilden ovan ser man gaveln mot sydväst med två fönster och en fönsterdörr. Man ser också de sista omålade panelbrädorna som gör fasaden komplett.

I söndags gjorde vi ett avsteg från våra principer. Jag var och byggde på en söndag. Tidigt i detta projekt kom vi överens om att byggandet inte skulle få gå ut över familjen för mycket. Istället skulle vi ta tjänstledigt och bygga på heltid vissa perioder. Jag skulle också bygga på arbetstid, måndag till fredag, i och med att jag är egen företagare. Då kan jag passa på att bygga när det inte påverkar arbetslivet så mycket. Det har gått bra, men senaste månaden har det varit viktigt att få igång företagandet igen och då måste jag bygga utanför kontorstider. I söndags var en riktigt skön arbetsdag då jag ägande mig åt att montera ytterdörren och lite mer jobb med att få fasaden tät. Några panelbrädor återstår. Även en del jobb med att få taket tätt är gjort. Bland annat att kloistra fast underlagspappens nederkant mot fotplåten. Jag har även jobbat med att få fast hängrännor så att vattnet leds bort. Att montera stuprör återstår. Det är ganska frustrerande att inte kunna färdigställa dessa smådetaljer som faktiskt är viktiga. Men bara det är gjort innan vintern, så kommer huset inte att ta skada.

Förra veckan jobbade jag hårt med att få fast alla fönster ordentligt. Det hade blivit mörkt innan jag drog hemåt Stockholm. Nu var det kul att se glaset i fasaden. Det börjar likna ett hus.

2 tankar kring ”Glas gör fasaden

 1. Torsten

  Skont att se hur huset formas – ar det i linje med dina ritningar? Hade varit intressant att veta om ni angrat nat ni har gjort/inte gjort sa har langt?

  Svara
 2. Niklas Edelström

  Hej Torsten!
  Det är en kick att se huset ta form från ritningarna. Även om vi har visualiserat 3-dimensionellt i modell och i Sketchup, är det ändå lite ovisst hur man ska uppleva det på plats med natur, träd, klippor mm.
  Vi har inte ångrat någonting! Allt är perfekt!… nejdå, vissa saker kanske man skulle gjort annorlunda, men det är ju försent nu, bara att köra på och ta med sig erfarenheter in i nästa husbygge ;).
  Hur går ditt projekt?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *