Markarbete, jordfräs och sladdning

Förra veckan var stenhård. Två dagars kroppsarbete med att få klart marken inför utrullning av gräs. Åter igen, vikten av att ha bra grannar underlättar oerhört. Jag skulle precis åka in till stan och hyra en ordentlig jordfräs, men chansade och åkte ner till PG, grannen hundra meter ut på udden. Han hade exakt en sådan jordfräs som jag behövde. Nu slapp jag att hyra för dyra pengar. Den underlättade verkligen när jag skulle rensa marken från sten och rötter. På bilden nedan ser man klippan som sopats fram. Den ska tvättas ren. Baksidan blir en blandning av ljus granit och grönt gräs att springa runt på. Jag håller också på att samla vatten i en liten damm som sedan ska bli ett dekorativt inslag på tomten. Nu ska all jordyta ’sladdas’ för att bli jämnare. Jag ska släpa runt en lastpall med några stenar på.

markarbeten_gras_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *