Nästa lager takmaterial

Nu har turen kommit till nästa lager takmaterial på stora huset. Vi använder Icopal Topsafe 3. Jag har lagt en hel del research på framförallt takgenomföring som avloppsluftning och skorsten. Det är ganska enkelt att montera, men otroligt krävande fysiskt att knästående montera det. Om dessutom spikpistolen krånglar blir det ett långt fysiskt träningspass. Puh! Träningsvärk i underkropp, ont i ryggen. Men nu är det på. 

 

3 tankar kring ”Nästa lager takmaterial

 1. Johan

  Kul att läsa denna blogg. Jag funderar på att lägga samma takpapp på ett fritidshus, vad har ni för taklutning? och vad har du kommit fram till vad gäller avloppsluftningen? Jag själv känner mig lite osäker på om jag skall försöka mig på detta själv eller ta in hjälp med detta.

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Johan!

   Tack för ditt mail!
   Vi har 4 graders taklutning. Vi kör avloppsluftning genom taket med en gummistos från Icopal. Ganska lätt att montera. Om man ska göra det själv är svårt att svara på. Det gäller att sätta sig in i hur man gör, ringa tillverkare, läsa beskrivningar. Jag ville vara säker på att det görs rätt, därför gjorde jag det själv 😉 Jag bedömde det som att jag kunde göra detta moment själv. Det var väl skorstensgenomföringen jag var mest nojig för. Man måste beakta riskmoment vid monteringen, som tex regn, blåst etc. Man måste läsa på vad gäller principer för rörgenomföringar, det finns också i Icopal Topsafe 3s arbetsbeskrivning.

   mvh Niklas Edelström

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *