Nytt byggprojekt på Kronobergsgatan!

bild_kronobergsparken

I månaden som gick flyttade vi in i en ny lägenhet på Kungsholmen i Stockholm, på Kronobergsgatan vid foten av Kronobergsparken. På bilden ovan ser man insteget till Kronobergsparken. Perfekt innerstadsboende för en småbarnsfamilj. Vi biter oss fast i innerstaden och fullföljer vår idé om att bo permanent i stan och ha ett lantställe. Det känns riktigt bra. Men… att köpa en lägenhet i Stockholms innerstad och göra en bra affär innebär alltid att man måste köpa ett renoveringsobjekt. Vår plan var att vänta lite med att renovera denna lägenhet tills dess vi är klara med semestervillan på Aspö, men ändå göra det som är upphov till smuts och damm. Det har vi lyckats med genom att ha bredspacklat och slipat alla väggar och tak. Då flyttar man in i en ren lägenhet i alla fall. Men vissa saker måste göras parallellt. Om bara alla saker funkar i en lägenhet kan man vänta med renovering. Det vi hade underskattat i denna lägenhet var att garderobsutrymmena var mycket ofunktionella, nya måste därför byggas ganska snart. Där kör vi IKEAs nya förvaringssystem Algot och måttbeställda skjutdörrar från Elfa.

Detta gör att mycket byggtid måste förläggas i Stockholm istället för villan på Aspö. Synd, men så måste det bli. I vinter plockar vi upp byggtråden på Aspö och ska ta in lite hjälp. Planen att vara klara sommaren 2015 står fast.

Skillnaden mellan att bygga nytt och att renovera är ganska stor tycker jag. Det är mycket mer intressant att bygga nytt. Då slipper man hela riva-ner-fasen och fixa-till-fasen innan man faktiskt kan skapa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *