Tre och en halv arbetsdagar, två trädäck!

I juni blev det färre arbetstimmar än vad vi hoppats på. Arbetslivet krävde sitt. Detta projekt sitter mycket ihop med arbetslivet, eftersom vi bygger vid sidan av heltidsjobb. Detta är förutsättningarna, inte mycket att göra åt. Men när tid funnits har det varit så sjukt kul att bygga. Nu har vi precis blivit klara med det väsentliga i två trädäck på Lilla Huset, ett mindre vid entrén och ett större på baksidan mot Mälarsidan. Det är första trädäcket vi byggt och det har har gått mycket bra. Med hjälp av svärfar, far och mor har vi nu kunnat inviga det med barnspring och vattenkrig.

Att bygga ett trädäck är ett otroligt roligt byggprojekt, det är överblickbart, innehåller alla grundmoment i att bygga, lod och våg, kryssmätning, praktisk matematik etc. Plus att man är klar på några dagar med ett mycket konkret och funktionellt resultat. Lilla Huset upplevs nu mycket större än det gjorde innan i och med att golvytan utökas. Och det till en ganska billig penning. Cirka 25 kvm trädäck har kostat ca 8 000 kr.

Det var så vi tänkte från början, trädäcken kommer verkligen spela en stor roll för Husets arkitektur. Under projektets gång har trädäcken ökat i storlek. Det är fördelen med att bygga själv (på icke detaljplanerat område), man kan modifiera efter hand.

deck_2 deck_1

 

 

 

2 tankar kring ”Tre och en halv arbetsdagar, två trädäck!

 1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

  Hej Mats!
  Tack för intresse!
  Snart kommer lite bilder och text på vad vi gjort i sommaren. Inte så mycket byggande denna sommar. Vi har börjat använda tomt och första huset som ett lantställe för första gången, dvs att ha semester på platsen. Det har varit mycket trevligt! Vår vision av hur vi tänkte att det skulle bli, håller på att gå i uppfyllelse. MEN, det finns en del kvar att göra ;). Men… det finns ju höst och vinter för detta!

  mvh Niklas E

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *