Anslutning vägg-tak

Jag har letat på nätet efter lösningar på hur man ska konstruera övergången mellan yttervägg och taket, som är låglutande. Det mesta som finns rör industribyggnader med plåttak. Denna information har inte hjälpt mig mycket. Till slut gav jag upp, jag hittade ingen information som hjälpte mig. Jag har därför ritat en lösning själv som jag tänkte bolla med kvalitetsansvarig Dan Larsson. Dan Larsson hittade jag av en slump i Strängnäs och han hade precis den bakgrund jag var ute efter, dvs bakgrund som byggkonstruktör. Många som bygger nytt har en kvalitetsansvarig på papperet, bara för att Plan- och Bygglagen säger att man måste ha det. Jag ville ha någon som faktiskt kan tillföra något. Jag behövde speciellt bolla konstruktionslösningar, eftersom vi inte bygger ett konventionellt hus, där man kan luta sig mot standardlösningar. Det som inte var helt lätt var att få till en ventilerande luftspalt på ett låglutande tak, men jag kom på det till slut. Dan bedömde lösningen nedan som helt korrekt. Nu har jag bara övergången mellan tak och yttervägg på den lägre hussidan, där det ska vara en hängränna. Här är det inte heller självklart hur man ska få till en ventilerande luftspalt. Mer om det senare.

2 tankar kring ”Anslutning vägg-tak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *