Betongplattor beställda!

Nu är byggsatserna för betongplattorna beställda från Wialex. Vi bygger och gjuter båda på samma gång. Huset kommer att växa fram de närmaste åren. Först bygger vi en huskropp på 40 kvm och sedan bygger vi en huskropp på 100 kvm med ett förråd på cirka 10 kvm. Det blir 150 kvm totalt. Vi tänkte att det vore smart att gjuta båda två på samma gång. Då har vi uppställningsplats för material och kan sätta upp ett partytält på den större plattan, där vi kan ställa upp maskiner och verktyg. Dessutom blir det mycket dyrare att gjuta vid två tillfällen.

Folk blir förvånade när vi berättar om storleken på huset. En sommarstuga på 150 kvm låter stort. Men det är ingen sommarstuga vi bygger, det är ett sommarhus. Det ska kännas spaciöst och rymligt. Vad är då skillnaden på ett sommarhus och en villa kan man fråga sig? Jo, ett sommarhus är semester! Inga vardagsrutiner, bara avslappning. Detta leder mig in på frågan om man ska ha en bastu i ett sommarhus. Det var inte lika självklart för frun som det var för mig. Vi har haft vilda diskussioner om detta på hemmafronten. Jag erkände att det var kanske lite stort med en bastu på 32 kvm, den är nu förminskad till cirka 6 kvm. Då är den ändå större än genomsnittsbastun. Till förmån för mer plats i badrummet.

På bilderna ovan ser man en inzoomning på lilla huset som vi bygger i sommar och ett utsnitt på planlösning för det större huset med bastu.

2 tankar kring ”Betongplattor beställda!

 1. Victor

  Vad blir pris /m2 när du använder ett system från Wialex och gör mycket av arbetet själv? Är själv intresserad av vad det skulle kosta att gjuta en grund med ett sådant system för en platta på 100 kvm

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Victor!
   Priset i mitt fall blev ca 700 kr/kvm, då ingick inte schaktning, sprängning, dränerings- och utfyllnadsmaterial. Det är annars en post som kan bli stor beroende på hur tomten ser ut. I ditt fall då ca 70 000 kr för plattan.
   Totalt gick det på ca 200 000 kr inklusive allt ovan. Jag slapp sprängning, mycket pga att jag anpassade huset delvis efter berget.

   mvh Niklas E

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *