Äntligen dags för Bygg-DropOut nummer 2!

Nu är det dags att ta tjänstledigt för att bygga på heltid i 3 månader, en sk dropout från arbetslivet/vardagslivet. Ordet ’dropout’ stötte jag på första gången när jag var i Goa för 12 år sedan och såg israeliska och japanska hippies som hade lämnat sina hemländer för gott för att leva ett bekymmerslöst (?) hippieliv i Indien. Söker man på ordet på Wikipedia står det att läsa:

In the 1960s, ”dropping out” was used to mean withdrawing from established society, especially because of disillusionment with conventional values. It is a term commonly associated with the 1960s counterculture and with hippies and communes. See Turn on, tune in, drop out.

I mitt fall är det en helt annan typ av dropout; stressigt, stenhårt och uppfriskande jobb med den lilla huskroppen som ska färdigställas och den stora huskroppen som ska resas. Målet är att utsidan ska bli klar innan 1a september då jag återgår till jobbet som grafisk formgivare. Det kommer då kännas bra efter en sommar av kroppsarbete. Efter midsommar kommer resten av familjen. Då är det dags för fruns och barnens dropout från dagis, jobb etc. Det ska bli riktigt kul.

Alla förtjänar en dropout. Helst en bygg-dropout!

bosch_skruvdragare_123719706

 

Favoritverktyget, skruvdragaren!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *