NybyggarAnda presenterar Sjöstigen

En fördel med att ha en blogg är möjligheten att komma i kontakt med människor som gör liknande projekt. Här är lite bilder från Roger Abrahamsson som genomfört ett husprojekt någonstans i Dalarna. De har också sitt permanentboende i Stockholm. Ett mycket intressant projekt. Vi verkar dela en hel del vad gäller fascinationen för svart, stramt, kubiskt och även för Eames-fåtöljer som vi har i vår lägenhet i Stockholm. Kul också att se Vinga-spottarna, som vi också kommer att ha i vårt hus. Vi har precis fått 25 st levererade. Såhär beskriver Roger projektet:

Hallen är liten och ligger direkt in till vänster. Var rädd att den skulle vara allt för liten men det känns ändå som om det kommer att funka. I hallen finns också säkringsskåp och servicelucka för golvvärme.

Badrummet är uppdelat på flera mindre ytor. Det första man kommer in till är kommod för tvättställ, vägghyllor m.m. Bakom det svarta draperiet som syns på bild står panna och en kombinerad tvättmaskin/tumlare (gröna pricken på bilden är pannan som lyser). I vinkel ligger sedan en ”toahytt” med dörr på höger sida och sedan en dusch. På vänster sidan finns först ett litet utrymme tänkt som en sittplats och sedan bastu. Glasad dörr (ska sättas frostad film på delar av den J ) finns mot uteplats (ännu ej klar)

Det finns tre sovrum.

Två små ”sovhytter” som är identiska. De små sovrummen har platsbyggda våningssängar och en garderob med sittplats/bänk (syns inte på bilderna)
I stora sovrummet (ej på bild) finns en dubbelsäng och där har vi en skjutdörrsgarderob men inredning från Elfa längs hela sidan mot det mindre sovrummet. Här vetter fönstret mot sjösidan.
Alla sovrumsfönster har samma storlek, det är två fönster som står på varandra varav det övre är öppningsbart.

Köket mot badrumsväggen har en diskbänk/ho och skåpen . Kyl och frys på vänstersida och skafferi på höger sida ramar in köket. Som stänkskydd har vi en lackerad glasskiva i samma färg som ytterdörren. Köksön är 90 bred och erbjuder gott om avställningsytor och sittplatser. Från köket så finns det en glasad dörr mot norrsidan (kommer att byggas en uteplats även på norrsidan). Fönstret/dörren mot norrsidan är symetriska (samma bredd och samma avstånd från väggen som delar av mot sovrummen) med fönstren mot sjön.

Vardagsrummet ligger i vinkel mot köksdelen med en matplats mot sjön där också ett skjutparti finns för passage då vädret tillåter. I andra delen finns soffa och fåtöljer (fåtöljerna snurras med fördel mot utsikten). Mellan matdel och sittgrupp står en braskamin. Här finns också några väggmonterade hyllor (ej hel klart ännu) och en TV (dold anslutning för el antenn bakom TV:n genom en lucka). Längs hela sidan mot sjön har vi valk att lägga sten (särskilt med tanke på blöta lortiga skor som kommer att trampa ut/in genom skjutpartiet. I all skarvar mellan trä/stengolv har vi lagt latexfog

På utsidan har vi en hel del kvar att göra. Till att börja med ska trädäcket fortsätta runt sidan mot badrummet där också en stödmur ska gjutas mot grannens tomt.

sjostigen_3sjostigen_1sjostigen_2sjostigen_4

 

5 tankar kring ”NybyggarAnda presenterar Sjöstigen

 1. Roger

  Hej Niklas!

  Fint hus 🙂 

  Inomhus så har vi efter detta gjort lite småsaker som att fixa ledbelysning under köksön, mörkläggning av sovrummen (OSB skivor på utsidan är inte snyggt…)

  På utsidan har vi klätt entréplattan med kalksten av samma sort som vi har inne men med annan dimension och ytfinish naturligtvis. Räknar också med att fylla på med jord/grus på tomten samt att gjuta murar för avgränsning, förhoppningvis klart till midsommar.

  Vi räknar också med att under sommaren få i en brygga i sjön för att dra nyttja av det servitut vi delar men några av grannarna.

  Mvh/Roger

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Roger!
   Kul att höra att det fortfarande finns saker att göra ;).
   Skicka fler bilder när det är läge. Alltid kul att följa upp!

   Svara
 2. Anna

  Hej!

  Jag är lite nyfiken på vad dU har för fläkt.
  Vi kommer ha ett kök/vardagsrum med öppen planlösning på 51 kvm, och vill således ha en riktigt bra fläkt så att man inte får för mycket matos i tv-soffan.
  Din ser ut som den modellen vi har tänkt oss. Vad är det för fabrikat? Utsugseffekt? Extern/inbyggd motor?

  Tack!

  /Anna

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Anna!

   Detta är en fråga till Roger väl?
   Om du läser detta, Roger, svara gärna!

   mvh Niklas E

   Svara
 3. Roger Abrahamsson

  Hej Niklas och Anna,

  Det är en Siemens, modellen heter LC99950 och har inbyggd motor. Vi är nöjda med fläkten, den har ett maximalt luftflöde på 500 m³/h (720 m³/h i intensivläge). Tror att denna modell numera har utgått ur Siemens sortiment.

  Mvh/Roger

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *