Dags att välja takbelysning!

Det gäller att ha lite framförhållning på de olika byggmomenten som kommer. Belysning är en otroligt viktigt moment som man inte får underskatta. Det kvittar hur mycket energi och tid man lägger på formen om man inte lyfter fram den med rätt belysning. Samtidigt, som självbyggare, måste man tänka på att det ska vara enkelt att bygga. Därför har jag letat med ljus och lykta efter en utanpåliggande spotlight, 230V, för att slippa ha krångliga taklådor som ska brandskydda trä och isolering från glödlampans värme. Bättre då att hitta en snygg spotlight för utanpåliggande montage. Det har jag nu gjort. Svenska företaget Vinga Ljus har en sådan, Box Dubbelspotlight. Den skulle jag gärna vilja ha övergripande i båda huskropparna. Jag ska dock undersöka mer för att se om det finns några andra alternativ. En annan tillverkare som jag gillar är tyska ERCO och även svenska Level Light.

downlights_vingaBox Dubbelspotlight från Vinga Ljus.

 

 

pboxx-pixelboxx-2510835

 

 

 

 

 

 

 

 

Cylinder Surface-mounted and pendant luminaires – från ERCO.

5 tankar kring ”Dags att välja takbelysning!

 1. Roger

  Hej!
  Vi diskuterade dessa tidigare. Vi gick själva på detta alternativ och är nöjda (kan ta lite bilder i påsk och skicka). Vi blandade llite med enkelspoten i samma serie men den har inte infästning mot taket (för att stödja omriktning) och gör kablaget mer synligt.

  Mvh/Roger

  Svara
  1. Niklas Edelström

   Hej Roger!
   Intressant! Det skulle vara kul att se bilder!
   Var de svåra att installera?

   mvh Niklas E

   Svara
   1. Roger

    Vi åker upp i påsk då fixar jag några bilder. Tror att de ska vara ganska lätta att installera – har tittat på hur infästning mot tak och elanslutning ser ut men ej gjort jobbet själv. De är ju också ganska flexibla eftersom dels de två ”kuberna” kan riktas individuellt i en led samt att hela armaturen kan roteras.

    Gillar också er plan att klä väggarna med skivor. Hade en liknande tanke för en av väggarna i huset där jag tänkte sätta skivor med en liten distans/spalt mot en mörkmålad vägg med det föll på tidsbrist.

    /Roger

    Svara
    1. Niklas Edelström

     Kul att du gillar skivorna. Nu är de på plats i huset, dock ej på väggarna ännu, men det är ett moment som ska påbörjas under påsken. Jag skulle gärna göra ett inlägg om ert husprojekt och era armaturer med bilder om det är ok.

     mvh Niklas E

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *