Höstmörker kräver lite inspiration

Det är lätt att man går ner sig i byggtekniska detaljer i den fasen vi är nu. Nu håller jag på att samla research om ventilation. Viktigt, men kanske inte så visuellt. Det ska finnas där och funka, men inte synas och märkas.

På bilderna ser man The Simple and Minimalist House Design formgivet av den portugisiska arkitekten Aires Mateus. Här ser man ett hus som vågar att INTE ha fönster åt alla håll. Vi har fått en del kommentarer på Byggahus.se att vi har för få fönster åt sydväst. Men åt det hållet är det mest skog. Huvudattraktionen med vår tomt är Mälarutsikten åt syd/sydöst och det är åt detta håll vi har placerat flest fönster. Man måste inte ha fönster överallt, man kan styra dramaturgi och ljusinsläpp (och kostnader) om man vågar dra på med fönster på vissa delar och håller igen på andra. Vår fönsterbudget ligger på ca 150 000 kr.

2 tankar kring ”Höstmörker kräver lite inspiration

 1. Alf Hemviken

  Jag gillar Aires Mateus minimalistiska verk. Men har du sett Villa Tugendhat av Ludwig Mies van der Rohe & The Alan I W Frank House av Walter Gropius. Dessa ornamentalista, postmodernistiska byggen defineras fullständigt av naturen.

  Svara
  1. Mikael

   En rtiikgt härligt, rolig sida att följa ett fantastiskt bygge på!!!Helt fantastiska människor som kunnat förverkliga sina drömmar!!!Janne & Carina

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *