Innerväggar i plywood

Huset invändiga ytskikt ska ha vitlaserade plywoodskivor i måttet 120×60 cm. Då bildas ett rutmönster som jag tror kommer att addera en grafisk, stringent och arkitektonisk upplevelse, men ändå ett varmt och ombonat intryck, lite av en modern lodge-känsla. Plywood är otroligt vackert, tycker vi. Det har också börjat användas mer och mer i modern arkitektur speciellt i semesterhus. Jag har gjort en snabb visualisering för att se hur det skulle kunna se ut, se bild.

3 tankar kring ”Innerväggar i plywood

 1. Anders Flodman

  Hejsan!
  Tack för en inspirerande och bra blogg! Ligger själv i startgroparna för att påbörja bygget av vårt semesterhus här på gotland. Har även bott i Strängnäs under en period, mycket trevlig stad och fina omgivningar samt på ett lagom avstånd från Sthlm.
  Nu till min fråga; har du någon ritning på hur du tänkt dig infästningen av plywoodskivorna? Dold infästning?
  Tror det blir jättesnyggt med de lite mindre sektionerna!

  MVH
  Anders

  Svara
  1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

   Hej Anders!

   Tack för uppmuntran, det behövs en dag som denna. I veckan som gått har min 2-åriga son brutit benet i snöhögen utanför dagis. 5 veckor i gips. Inte kul.

   Kul att du tror att plywooden blir snygg. Det är ju lite av en chansning, men jag tror också att det blir bra. Jag har ingen ritning på infästningen. Jag hade tänkt mig en så liten dyckertspik som möjligt som skjuts in en bit i skivan. Sedan kanske man lägger lite vit färg på huvudet så att den smälter in och inte syns.

   Gotland låter bra! Det var ett av våra tilltänkta områden för semesterhus. Det blev Mälaren, men nästa semsterhus blir Gotland helt klart ;). Var på Gotland? Har ni köpt tomt där?

   mvh Niklas E

   Svara
   1. Anders Flodman

    Hej Niklas!
    Tråkigt med sorkens ben!

    Det blir nog toppen att sätta skivorna med dyckert, kommer bli skit snyggt! Vad skall ni ha för innertak, blir även det plywood? Skulle nog vara snyggt med ett gipsat vitmålat i all sin enkelhet.

    Våran tomt ligger i Fröjel på västkusten på södra halvan av ön. Siktar på bygglov i vår och byggstart till sensommaren.

    MVH
    Anders

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *