Inomhusjobb i värme – bearbetning av plywood

Nu ska jag påbörja jobbet med att färdigställa ytskiktet. Plywoodskivorna ska sågas i rätt mått och laseras vita. De ska vara helt klara innan jag monterar dem på innerväggarna. Detta tänker jag göra i källaren i bostadsrättsföreningen på Kungsholmen i Stockholm. Detta moment kommer bra i tid just nu, eftersom det är ganska kallt och det inte är så spännande att bygga i -10 grader. Plywoodskivor från Bonnet.se är på plats i källaren. Nu ska jag såga dessa med hjälp av cirkelsåg och styrskena.

Snickarboden på Kungsholmen i Stockholm. På bilden ser man plywood från Bonnet.

På bilden nedan, lite plywood-arkitektur från MA-Style Architects i Japan. De har valt att blanda obehandlad och vitlaserad. Vi ska ha enbart vitlaserad. Jag är annars rädd för att furu som är obehandlad gulnar med åren och det är ett uttryck vi inte vill ha.


10 tankar kring ”Inomhusjobb i värme – bearbetning av plywood

 1. Eva

  Hej,
  Verkligen inspirerande!
  Får jag fråga hur ni har monterat plywooden på väggarna?
  Jag och min man är på gång med att bygga ett sommarhus där vi har funderat på plywood till väggarna interiört.
  Snickaren vi pratar med ställde sig lite frågande till hur man monterar det så att det blir snyggt.

  Svara
  1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

   Hej Eva!
   Tack för peppning!
   Skivorna är monterade med dyckertspik med en spikpistol, en Makita. Det funkar mycket bra. Spikspistolen spikar med hög precision och spikhuvudet syns inte mycket. Man kan gå över med en liten klick akrylfog för att få den helt osynlig.

   mvh Niklas E

   Svara
 2. Andreas

  Tycker det verkar fint med den laserade plywooden. Fäster Du den på gipsskivan med dyckert eller hur ser grundarbetet ut?

  Svara
 3. Johan Karlsson

  Ska just sätta igång med att göra om garaget i huset till ett rum. Tänkte också köra på plyfa men funderar på att inte betsa. Vill behålla den naturliga charmen. Vilket körde ni med på den horisontella spikregeln? Inget trälim?

  Ni ska ha stor cred för ert resultat. Bra jobbat!

  //Johan

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *