Inspiration inför målningen

Nu när det ska målas med Falurödfärg surfade jag in på deras webbplats och kollade in de nominerade bidragen i Rödfärgspriset 2012. Jag gillar verkligen bidraget Villa Ekros!

6 tankar kring ”Inspiration inför målningen

 1. Andreas (japp, svågerbrorsa i dalarna...)

  Ohoj!
  Ett litet tips, även om jag tror ni har koll på det… ; ) Falu vapen är samma färg som Falurödfärg, fast till mycket lägre pris. Det är nämligen Falu vapen som kokar själva färgen åt Falu Rödfärg….

  Svara
  1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

   Hej Andreas!
   Falu Rödfärg må vara kokad där, men sedan går den igenom en mytomspunnen magisk process som bara görs på originalfärgen. Vi vågar inte köra på kopior ;).

   Svara
   1. Johan Molin

    Hej Niklas!
    Tack för din kommentar och karrgörande av skillnaden mellan Falu Rödfärg och slamfärg från Falu Vapen. Det är bara i Falu Rödfärg som det finns pigment från Falu Gruva med 20 naturliga mineraler som ger en unik kulörbeständighet.
    Jag såg på er hemsida att ni ska sprutmåla i sommar, bra idé. Det kommer att gå fort och det blir alltid snyggt. Några tankar på vägen. Om det är sprutan på bilden som du tänkt använda så kommer du dels att få fylla på färg ofta och det kan vara lite knepigt att få rätt tryck med kompressorn. Vi har en proffsspruta för målning med Falu Rödfärg som du skulle kunna få låna av oss. Hör av dig till mig så kan vi diskutera detaljer.
    Bästa hälsningar!
    Johan
    Vd Falu Rödfärg

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *