Vedhus och ved är arkitektur!

I veckan som gått har jag och min pappa tagit hand om alla kubbar och klyvt upp dem till ved. Pappa drog ett tungt men ovärderligt lass genom att klyva upp alla kubbar från trädfällningar på tomten, säkert upp mot 10 kubikmeter och ved för flera år framåt. Det hade tagit mig år innan jag själv ansett mig ha tid med att klyva kubbarna och det hade riskerat att förstöra den fina veden.

Jag har byggt ett vedhus. Även vedhus är arkitektur och det är lika bra att bygga det rejält och i harmoni med de andra huskropparna som ska byggas på tomten. Jag utgick från att väga av 6 st lastpallar och har sedan byggt en huskonstruktion därifrån. Då får också veden luft underifrån.

Att förvara ved och att göra det snyggt, både utomhus och inomhus, är intressant. Nedan ses ett förvaringssystem från AK47 Design. Ved ger snygga organiska strukturer.

6 tankar kring ”Vedhus och ved är arkitektur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *