Målning av ytskikt

Nu har jag fått ordning på denna webbplats, äntligen. Jag har också fått ordning på plywoodplattorna. Linoljealternativet blev alldeles för tunt, det täckte inte riktigt så mycket som jag ville och uttrycket, vitheten och transparensen, blev inte som jag ville. Istället hittade jag ett annat alternativ från Alcro, Solklar. En panellack för obehandlat trä som har ett UV-skydd. Resultat blev EXAKT som jag önskade. Det var skönt, jag har gjort mycket research för detta arbetsmoment. Det blir ganska billigt, ca 1500 kr för hela det lilla huset. Det går snabbt (endast en målning) och det blir framförallt snyggt!

plywoodplattor_maladePå bilderna ser man plattorna färdigmålade.

solklar

plywood_wall

Visualisering av vitaliserad plywoodvägg.

7 tankar kring ”Målning av ytskikt

 1. Helena N

  Hej Niklas och Elin, vilket fantastiskt bygge! Ojojoj så snyggt det blir. Jag har suttit här och lusläst och stirrat på alla inspirerande bilde i timtal nu. Jag och min sambo har byggt om vårt gula 40-talshus med vita knutar till en modern Falu-svart villa och just nu är det ett stort uterum som byggs. Jag letade recensioner på vitlaserade plywoodväggar invändigt och hittade på så vis til er. Jag har gjort några test med att lasera ett gäng spillskivor men dessvärre gulnar det och blir galet fult. Mina skivor var dock inte kvistfria vilket jag ser att era är. Jag använde Fluggers vita trälasyr. Har era inte gulnat alls? Isåfall är Alcro Solklar ett hett tips.

  Keep rocking! Jag ska fortsätta följa era framsteg.

  Bästa hälsningar, Helena Nilsson

  Svara
  1. Miza

   ahh, tacktacktack! beste4llde den i fragdes och sitter och ve4ntar pe5 den hela tiden. te4nkte bara kolla hur le5ng tid det tog innan du fick din? tog det f6verdrivet le5ng tid?

   Svara
 2. Sven

  Hej Niklas,

  Ang. ytbehandlingen av plywooden. Du skriver att du använde Alcro Solklar. Men vitlaserade du plywooden först och lackade med Solklar sen eller är det vitpigment i Solklar? Dina skivor är väldigt fina.
  Blev det bättre resultat med 2 strykningar? Tacksam för svar.

  Mvh Sven

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *