Underskattning av vindkraft – vikten av att ha bra grannar

Återigen har grannarna varit tvungna att rycka ut. Som vanligt har jag underskattat vindens kraft. Denna gång för vedhusets takpapp. Jag har monterat fast det alldeles för svagt vid takfoten. Att bara spika i pappen med pappspik var inte nog, jag skulle klämt fast pappens nederkant med skruv och en trälist. Jag har tänkt att klä vedhusets tak med samma material som på huskropparna, dvs Topsafe 3. Jag hade tänkt att vänta med detta tills dessa att jag får material över från det större huset som vi bygger i sommar. Underlagspappen som ligger nu får duga fram tills dess. Nu måste jag dock ta vindens krafter på allvar och sätta dit pappen ordentligt!

På bilden ser man Bosse som kämpar med att tygla takpappen på vedhuset, tack för utryckning! Riktigt fin bild blev det, inget ont som inte har något gott med sig. Fotograf: Inga-Lill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *