Vad kostar en nybyggd villa?

kataloghusVi börjar med detta ämne för att få lite perspektiv på hur mycket ett nybyggt hus kostar och vad man kan tjäna på att bygga själv. På denna blogg är det självbygge som är i fokus. Kataloghus anser vi är förkastligt ;). Varför det är förkastligt kommer jag att skriva om senare. Men det är ändå intressant att se på kataloghusen ur ett kostnadsperspektiv. Enligt Expressens guide kostar ett vanligt (slätstruket) kataloghus från ca 2,9 milj kr ink grund. Grund och schaktarbeten kan ju variera, men jag räknar med att en vanlig svensk familj lägger ca 400 000 kr på grund och schakt  för ett vanligt kataloghusbygge. Då räknar jag med likvärdigt hus i storlek, ca 150 kvm, dock inte utformning (oh nej).

Alltså grovt räknat cirka 3 miljoner EXKLUSIVE tomt.

 

1 tanke kring ”Vad kostar en nybyggd villa?

  1. Kalle

    Har du verkligen länkat till rätt artikel? Jag tycker att de flesta kataloghus hos expressen är rätt vågade, dessutom ligger ju flera av husen närmre 2 miljoner än tre. Vad tycker du tex om Nova 3 från Borohus (nr 26) för 2,1 milj.

    Vi har tittat mycket på byggsatser från tex. fiskarhedenvillan och för runt miljonen får man ju ganska mycket hus för pengarna om man är beredd att spika ihop det själv. Vi har dock inte lyckats hitta något kataloghus som fallit oss i smaken… än

    Ser med spänning fram emot när du redogör för varför du anser kataloghus vara förkastligt!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *