Ytbehandling av plywoodplattor

Nu har jag bestämt hur jag ska ytbehandla plywoodplattorna. Efter mycket research har jag kommit fram till att den bästa och mest prisvärda lösningen blir att blanda en oljelasyr själv, med inolja, balsamterpentin och färgpigment. Alla andra lösningar var dyra och det har varit svårt att kunna köpa större kvantiteter. Det är mycket yta som ska målas, totalt ca 100 kvm för det mindre huset. Då förslår inte en enliters burk med lasyr. Därför blir det bästa att köra den gamla metoden att blanda själv. Då kan jag också styra hur transparent färgen blir. Det ska bli intressant att se hur det går. Jag ska testmåla några baksidor först.

Ra-linolja BalsamterpentinBalsamterpentin och linolja i 5-litersdunkar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *