Ett tusen fem hundra timmar

1500Jag har jobbat med lite administration kring husbygget, ekonomi och arbetstid. Totalsumman ligger ungefär på den som vi har uppskattat. Arbetstiden har vi egentligen inte lagt ner någon större ansträngning att uppskatta. Vi har räknat mer i år än i timmar. Men det är nyttigt att sätta sig ner och räkna timmarna man lagt ner. Jag har nu nått 1 500 timmar, vilket är rimligt. En siffra jag stött på tidigare är ca 2000 timmar för ett självbygge i denna storleken. Jag hoppas att tiden jag lagt på det första huset kommer att ha gett mig erfarenheten, kunskapen och tempot att klara projektet på ca 2 000 timmar. Det kan vara bra för de som funderar på att bygga sitt eget hus. Har jag 2 000 timmar över? Det är inget man gör om man inte kan vara tjänstledig i längre perioder. Jag har tagit tjänstledigt i två 3-månaders perioder. Det man får tänka på är att inkomstbortfallet kan bli avsevärt mycket mindre än det värdet man bygger upp när man bygger sitt eget hus.

6 tankar kring ”Ett tusen fem hundra timmar

  1. Niklas Edelström Inläggsförfattare

   Hej Kalle!
   Tack för ditt inlägg!
   Ja, du har rätt. Ekonomin i projektet är mycket intressant. Det ligger faktiskt på ToDo-listan att redogöra i ett inlägg hur ekonomin ser ut och vad det faktiskt kostar att bygga ett hus. Det kommer inom kort.

   Finns det något annat du gärna skulle se att jag skriver om som gäller husprojektet?

   mvh Niklas Edelström

   Svara
 1. Kalle

  Det hade varit intressant att få en tillbaka blick över hela projektet. Vad ångrar ni, vad hade ni kunnat göra annorlunda? Vad ångar ni att ni inte lejde bort och vad ångrar ni att ni lejde bort när det väl var gjort?

  Otroligt intressant och snygg blogg. Har inte läst allt än. Bra jobbat!
  Funderar på att dra igång ett liknande projekt snart, måste bara hitta den perfekta tomten 🙂

  Svara
 2. Kalle

  Hej igen

  Vi letar tomt i Nordvästra Skåne, runt Ängelholm. Vi vill ha en stor tomt som är både strandnära och lantig. Vi är inte helt överens om var vi vill bygga så vi väntar på att tomten som känns helt rätt ska dyka upp.

  Vi har inte speciellt bråttom.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *